Overflate 2019

Skrevet av: Tuva Gullaksen. / Overflateportalen.

20. januar 2020

20-21 November samlet det faglige miljøet seg i Grieghallen i Bergen for å dele og lære. Etter to dager på Overflatekonferansen sitter vi igjen med mye gode opplevelser, nye ansikter og fremtidige relasjoner.

Det ble holdt foredrag av ulike firma innenfor bransjen som omhandlet de dagsaktuelle temaene vi møter på.

I år var temaet “Innovasjon og kompetanse, nøkkelen til en bærekraftig utvikling?”.

Mange foredrag hadde dette temaet som sitt hovedfokus. Siste dagen var det bl.a. et panel med 6 deltakere fra Mowin, LO, ClampOn, KIS og Innovasjon Norway Vestland. Panelet ble ledet av Ruth Astrid Sæter fra Sæter Media.

Åpning av konferansen: Lasse Øvreås her sammen med Ruth Astrid Sæter.
FOTO: Tuva Gullaksen/Overflateportalen

 

Vi i Overflateportalen stod med posterplakat ved siden av to av våre medlemmer (FROSIO og NLI Grenland.)

Bilde t.v.: FROSIO, Ole Stræte. Bilde midten: Overflateportalen. Bilde t.h.: NLI Grenland, (fra venstre) Jari Palola og Steffen Forland.
FOTO: Tuva Gullaksen/Overflateportalen

FROSIO er en medlemsorganisasjon stiftet i 1986 av en samlet industri for å møte et voksende behov for kvalifisere og sertifisere personell på alle nivåer i ledelse, produksjon og inspeksjon av arbeid innen korrosjonsbeskyttelse og overflatebehandling.

NLI Grenland er en del av NLI Group som leverer blant annet tjenester innen overflatebehandling av stålkonstruksjoner til industri, vindkraft, subsea, tanker og m.m. NLI Grenland levere også tjenester utenfor anlegget sitt i Larvik.

Les også:
Overflateportalen kundebesøk: NLI Grenland

Like ved oss hadde et annet medlem stand. Presserv Coating AS sto som utstiller med blant annet et mekansisk utstyr, Bristle blaster som kan brukes til bl.a forbehandling av stål. Et utstyr som gir god ruhet til videre forbehandling vs bruk av flappdisk. Ved bruk av flappdisk er det lett å slipe en glatt overflate på stålet, noe som kan gi dårlig vedheft for videre overflatebehandling.

Presserv leverer også mange andre produkter og utstyr som er mye brukt innen offshore, vindkraft og skip o.l.

I stand sammen med Presserv var også Norserv AS. Norserv er en del av Presserv Group, med hovedvirksomhet innen vedlikehold, service, salg og utleie av utstyr innen forbehandling og overflatebehandling.

Les også:
Overflateportalen Toolbox: Sponge

Bilde t.v. Thomas Merenyi. Bilde t.h. (fra venstre) Glenn Sinnes og Dinko Cudic.
FOTO: Tuva Gullaksen/Overflateportalen

Tradisjonen tro så ble det en storslagen middag etter første dagen med god mat og underholdning. 3-retters middag med Gisle Berge Styve og Heine Totland som sang og spilte.

Tradisjonen tro så ble det en storslagen middag etter første dagen med god mat og underholdning. 3-retters middag med Gisle Berge Styve og Heine Totland som sang og spilte.

Før desserten ble det annonsert at de skulle dele ut en pris til en som har vært lenge i bransjen. En god støttespiller og trofast til faget. Han deltok som besøkende dette året som mange andre.

Ludvig Korsøen er nå pensjonert, men har jobbet i International maling som i senere tid ble kjøpt opp og er en del av Akzo Nobel Group. Han er en lidenskap innen maling og belegg og holder seg stadig oppdatert innen fagområdet.

Bilde: Ludvik Korsøen.
FOTO: Tuva Gullaksen/Overflateportalen

Det var to personer som hadde kommet langveis fra til Overflate konferansen. Your Solutions Engineering er et selskap i Taiwan og de ønsket å snakke om korrosjonsproblemet: KUI (korrosjon under isolasjon).

Bilde t.v.: Your Solutions Engineering Co.Ltd, Damien Liao. Bilde t.h.: Your Solutions Engineering Co.Ltd, (fra venstre) Paul Lai og Damien Liao
FOTO: Tuva Gullaksen/Overflateportalen

Overflate arrangeres av Norsk Korrosjonsteknisk Forening (NKF), Bergen. NKF Bergen er en forening med blant annet mål å skape interesse og engasjement rundt fagområde korrosjon og korrosjonsbeskyttelse. Ønsker du å lese mer om NKF Bergen kan du følge linken her.

Bilde: Lasse Øvreås.
FOTO: Tuva Gullaksen/Overflateportalen

Lasse Øvreås er styrelder i NKF Bergen og teknisk sjef i STS gruppen. Han har har lang fartstid innen bransjen. Med på laget til å arrangere overflate2019 er:

Christian Aarland Eide – Wintershall Norge AS
Bård Espelid – DNV GL
Geir Harris – Beerenberg
Geir Instanes – ClampOn AS
Grete Sebak Rojahn – NKF Bergen
Kai Gunnar Nysæther – Oceaneering
Santra Gustafsson – Petroliumstilsynet
Tor Harry Fauske – Wintershall Norge
Øystein Bjannes – DNV GL
Tor Minsaas – Bilfinger Industrier
Kulturoperatørene AS.
Konferansen ble avsluttet på dag to etter mye lærerik informasjon og overflod av kompetanse. Bransjen er full av mennesker som brenner for faget og er stolt av hva de jobber med. Selv med de utfordringene vi kommer til å møte i fremtiden så er det ingen tvil om at vi skal klare å møte disse.

Bilde: Presserv, Dinko Cudic.
FOTO: Tuva Gullaksen/Overflateportalen

Artikkel:
Skrevet av Tuva Gullaksen.
Overflateportalen AS

Overflateportalen hjelpe kunder og andre interessenter med å finne selskaper som leverer tjenester og produkter innen korrosjonsbeskyttelse og rehabilitering av stål, betong m.m.

Overflateportalen ønsker også å stimulere til rektruttering ved å skape interesse og engasjement rundt fagområdet.

For andre artikler eller tjenester gå inn på www.overflateportalen.no
Red. Overflateportalen

Andre artikler

Rekrutteringssamarbeid mellom FROSIO og KIS innen ISO-fagmiljø

Bransjeforeningen KIS og Frosio ønsker å få flere unge til å søke seg til ISO-fagene.Samarbeid om økt rekruttering til ISO-fageneFROSIO og KIS har over lengre vært bekymret over manglende rekruttering til fagene isolering, stillas og overflateteknikk. Bransjen finner...

Banebrytende løsning for bedre HMS

Banebrytende løsning for bedre HMS

Innovasjon og teknologi i arbeidslivet. Støydempende blåsedyse fra Norserv.  Banebrytende løsning for bedre HMS Stavanger-bedriften Norserv AS har utviklet en ny type blåsedyse til sandblåsing som reduserer støy med inntil 11dB. Dette betyr bedre HMS, der operatørene...

Norges eneste?

Norges eneste?

Norges eneste?Skrevet av: Red./ Overflateportalen.Det er mye spennende som skjer i bransjen for tiden.  Det er intet nytt at det har vært stort behov for ressurser i bransjen innen isolatører og industrimalere. Men det som er nytt kan kanskje hjelp på. FOTO:...